Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
31 mai 2020, 13:00 Diaspora moldovenească views 5390
Cum poți reveni în țară, aflîndu-te într-un alt stat care şi-a anulat rutele internaţionale regulate
31 mai 2020, 13:00 Diaspora moldovenească views 5390

Cum poți reveni în țară, aflîndu-te într-un alt stat care şi-a anulat rutele internaţionale regulate

MAEIE recomandă contactarea agențiilor de voiaj și a companiilor aeriene în vederea identificării unor rute/posibilităţi alternative pentru retur.

Atragem atenţia asupra faptului că multe ţări au sistat comunicarea aeriană cu statele din zonele de risc, iar frontierele terestre ale mai multor state europene sînt închise. Astfel, pentru evitarea riscului de blocaj în zona de frontieră, MAEIE recomandă consultarea alertelor de călătorie pentru alte state (mfa.gov.md/ro/content/alerte-de-calatorie-covid-19) şi contactarea misiunii diplomatice sau oficiului consular al Republicii Moldova din ţara dată, sau a celei mai apropiate misiuni diplomatice a ţării noastre pentru precizarea informaţiei privind punctele de trecere a frontierei accesibile pentru intrare/ieşire/tranzitare.

Lista misiunilor diplomatice cu datele de contact ale acestora o găsiţi aici: viza.md

Vă reamintim că, dacă aveți întrebări legate de anumite situații-problemă, ne puteți scrie pe adresa de email intreaba@noi.md, iar noi vom căuta răspunsuri la ele cerînd sfaturile specialiștilor în domeniul respectiv.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
22 locuitori

Vadul-Leca Nou este un sat din cadrul comunei Căzăneşti, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 40 km de orașul Telenești şi la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 22 de oameni. Satul Vadul-Leca Nou a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.