Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
07 septembrie 2020, 12:30 Diaspora moldovenească views 5036
Cetățenii Moldovei din Rusia pot înregistra la domiciliul lor cetățeni străini
07 septembrie 2020, 12:30 Diaspora moldovenească views 5036

Cetățenii Moldovei din Rusia pot înregistra la domiciliul lor cetățeni străini

Străinii care dețin proprietăți imobiliare în Rusia, pot acționa în calitate de gazdă și să înregistreze la ei acasă cetățeni străini. Legea corespunzătoare a fost publicată pe site-ul oficial al informațiilor juridice.

Acum, proprietarul de locuințe, care nu are pașaport rusesc, este obligat în termen de șapte zile lucrătoare să anunțe organul de evidență migrațională de faptul că la el acasă locuiește un cetățean străin. Cererea poate fi depusă atît direct, adresîndu-vă la MFC, cît și prin intermediul portalului de servicii publice.

Totodată, participanții la programul de stat de acordare a asistențe la mutarea benevolă în Federația Rusă a compatrioților care locuiesc în străinătate și a membrilor familiilor lor, au fost eliberați de obligația de a se înregistra la locul de ședere, în termen de 30 de zile, transmite lenta.ru.

În cazul în care proprietatea, unde intenționează să locuiască străinul, aparține unui cetățean al Rusiei, cu domiciliu peste hotare, unui alt străin sau unei persoane juridice străine, acesta este obligat personal să informeze autoritatea de evidență a migrației despre sosirea sa. În acest caz, este nevoie, de asemenea, de acordul întărit notarial al părții gazdă.

Sursa: lenta.ru

Cuvinte cheie:

Rusia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
5111 locuitori

Ciuciuleni este un sat și comună din raionul Hînceşti. Ciuciuleni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 5111 oameni. Satul Ciuciuleni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.