Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
16 aprilie 2014, 12:09 Diaspora moldovenească views 16761
16 aprilie 2014, 12:09 Diaspora moldovenească views 16761

Moldoveanca Ana Damian - cel mai bun agent de vînzări din Italia

O moldoveancă a fost desemnată drept cel mai bun agent de vînzări din Italia. Ana Damian a reușit să vîndă anul trecut peste 1500 de aspiratoare în valoare de trei milioane de euro. Femeia spune că nu avea experiență în vînzări. Și asta pentru că mai bine de zece ani a lucrat ca menajeră.

Ana Damian muncește ca agent de vînzări de doar un an și jumătate, dar a reușit să fie cea mai bună în domeniu, relatează protv.md. Moldoveanca spune că munca ei nu este tocmai ușoară. 

Pentru a-i convinge pe clienți să cumpere aspiratoare cu 2500 de euro bucata, femeia este nevoită să demonstreze mai întîi cum funcționează acesta.

Pînă a ajunge la un asemenea succes, Ana spune că a avut de trecut prin multe. Povestea ei a început în 2001, cînd a pornit, împreună cu soțul său spre Italia. Au lăsat acasă două fetițe, de 2 și respectiv 4 ani, și o datorie de cinci mii de dolari.

 Abia după ce au trecut granița cu România au înțeles că au fost mințiți de agenția care trebuia să-i duca la destinație. Așa se face că în Austria cei doi au fost despărțiți. Ana a ajuns în Maroc, iar soțul ei a fost închis în Austria. 

Dupa ce au ajuns în Italia, au urmat doi ani de muncă ilegala. Abia la sfîrșitul lui 2003 reușesc sa-și perfecteze actele și să-și aduca fetițele în Italia. 

De atunci Ana a muncit ca menajeră la trei familii din Parma. Deși cîștiga destul de bine, moldoveanca spune că nu mai putea să lucreze cîte 15 ore pe zi. Avea nevoie să petreacă mai mult timp liber cu familia. Așa a ajuns să vîndă aspiratoare. 

Pentru reușitele ei, Ana Damian a fost desemnată cel mai bun agent de vînzări din cei 4500 care lucrează la o companie de livrare a aspiratoarelor. 

Astfel, moldoveanca a primit drept premiu mai multe excursii în Franța, Portugalia și Statele Unite. La cei 33 de ani, Ana spune că vrea să scrie o carte despre viața ei.

Cuvinte cheie:

talent , munca , moldovenii , Italia , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
93 locuitori

Pervomaisc este un sat din cadrul comunei Lenin din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2002, populaţia localității constituia 93 de oameni. Satul Pervomaisc a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.