Mergi spre compartimentul: Localitaţile Moldovei și diasporei
09 iulie 2014, 14:37 Diaspora moldovenească views 34316
09 iulie 2014, 14:37 Diaspora moldovenească views 34316

Vedete de la Hollywood cu rădăcini moldovenești



Vedetele americane adesea descind din imigranți din fosta Uniune Sovietică. În Moldova îşi regăsesc originile unele dintre cele mai apreciate staruri de la Hollywood. Printre acestea Natalie Portman și Mila Kunis.

Părinții actriței Natalie Portman trăiau în capitala Moldovei, Chișinău. În 1978, cu trei ani înainte de nașterea fiicei lor, ei s-au mutat în Israel, unde s-a născut Natalie. Despre bunica ei, originară din Basarabia, Natalie spune că a fost foarte frumoasă și foarte „specială”, deoarece avea legături cu serviciile secrete britanice, a călătorit foarte mult, iar fotografia bunicii actrița o păstrează cu sfințenie.

Mila Kunis (de fapt, numele ei este Milena) a copilărit la Cernăuți (vechi oraș moldovenesc, pînă în 1775 în componența Principatului Moldovei). Familia Milei a emigrat în SUA, cînd acesta era încă o fetiță. Și dacă astăzi Mila Kunis pare o actriță americană, iată ce spune ea despre primele luni de viață în Statele Unite: "Plîngeam în fiecare zi. Nu înțelegeam cultura. Nu înțelegeam oamenii!"



Sursa: lady.mail.ru

Cuvinte cheie:

moldovenii , SUA , vedete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1670
Populația:
2010 locuitori

Hincăuţi este un sat și comună din raionul Edineț. În componența comunei Hincăuți intră satele Hincăuți, Clișcăuți și Poiana. Satul Hincăuți se află la o distanță de 18 km de orașul Edineț și la 224 km de Chișinău. La 01.01.2008 populaţia comunei constituia 2010 persoane. Prima atestare documentară a satului Hincăuți din ținutul Hotin datează din 20 decembrie 1670.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.