Mergi spre compartimentul: Copiilor
26 februarie 2015, 15:44 Copiilor views 7880
La Chișinău a fost dat startul Concursului Naţional de Ştiinţă şi Inginerie
26 februarie 2015, 15:44 Copiilor views 7880

La Chișinău a fost dat startul Concursului Naţional de Ştiinţă şi Inginerie

Invenţiile şi cercetările ştiinţifice ale elevilor dintr-un şir de raioane ale ţării au fost prezentate la cea de-a III-a ediţie a Concursul Naţional de Ştiinţă şi Inginerie „Mold SEF", startul căruia a fost dat astăzi la Chişinău. În total, la concurs au fost prezentate 48 de proiecte din domeniul științei, tehnologiilor informaționale și științelor aplicate.

În acest an s-au calificat pentru concurs 64 de elevi din municipiile Chişinău, Bălţi, dar şi din raioanele: Ungheni, Căuşeni, Soroca. Majoritatea participanţilor au prezentat proiecte individuale, iar 16 lucrări au fost elaborate de grupuri a cîte doi autori.

Lucrările participanților vor fi expuse în incinta unuia dintre liceele din capitală, pe standuri special amenajate. Cîștigătorii vor fi stabiliţi de un juriu format din profesori universitari și savanţi. La finalul concursului vor fi acordate 30 de premii băneşti.

Vineri, 27 februarie, vor fi desemnaţi cîștigătorii. Cele mai bune trei proiecte vor reprezenta Republica Moldova la Concursul Internaţional „Intel ISEF" 2015, care se va desfăşura în oraşul Pittsburgh, SUA.

Sursa: tv7.md

Cuvinte cheie:

stiinta , inventie , elevi , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1493
Populația:
9954 locuitori

Cărpineni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horjesti și Carpineni. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 9954 de oameni. Satul Cărpineni a fost menționat documentar în anul 1493.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.