Mergi spre compartimentul: Copiilor
29 martie 2015, 13:07 Copiilor views 8540
În Moldova demarează concursul granturilor pentru studii în SUA
29 martie 2015, 13:07 Copiilor views 8540

În Moldova demarează concursul granturilor pentru studii în SUA

Ambasada SUA în Republica Moldova anunță concursul anual pentru obținerea granturilor pe anul de studii 2016-2017 pentru studenți, savanți, profesori și specialiști, informează noi.md.

Reprezentanta Ambasadei, Cathy Bartlett, a comunicat joi, în cadrul prezentării la ULIM, că programele „Fulbright" și „Hubert H. Humphrey" sînt prevăzute pentru schimburile de cunoștințe și îmbunătățirea înțelegerii reciproce dintre SUA și alte țări.
Cathy Bartlett a subliniat că aceste programe le oferă participanților posibilitatea de a se ocupa cu cercetări științifice, de a-și lărgi cunoștințele și calificarea în una dintre universitățile din SUA. Doritorii pot depune cereri la trei categorii: absolvenți ai instituțiilor de învățămînt superior, doctoranzi și programul dezvoltării profesionale.

Învingătorii concursului vor primi burse de studii și pentru cercetări științifice în SUA pe o perioadă de pînă la doi ani.

Potrivit lui Bartlett, în anul de studii 2015-2016, în cadrul programului în SUA au plecat șase reprezentanți ai Moldovei. Selectarea candidaților are loc în baza cunoașterii limbii engleze, meritelor de studii, experienței și disponibilității de a studia în SUA. Programul nu are restricții de vîrstă sau naționalitate. După încheierea programului toți participanții sînt obligați să revină în Moldova.

Sursa: mbc.md

Cuvinte cheie:

studii , Moldova , SUA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1484
Populația:
910 locuitori

Gangura este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Misovca, Homuteanovca, Gangura și Alexandrovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Ialoveni și la 49 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 910 oameni. Satul Gangura a fost menționat documentar în anul 1484.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.