Mergi spre compartimentul: Copiilor
31 martie 2015, 15:14 Copiilor views 11134
Din 1 septembrie elevii claselor primare nu vor primi note
31 martie 2015, 15:14 Copiilor views 11134

Din 1 septembrie elevii claselor primare nu vor primi note

Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei a elaborat o nouă metodologie de evaluare a cunoştinţelor elevilor din clasele primare. Aceasta este racordată la prevederile Codului Educaţiei şi urmează să fie aplicată în sistemul de învăţământ din septembrie curent, notează Radio Moldova Actualităţi.

Primul document ce vizează una din schimbările în sistemului educațional a fost prezentat Ministerului Educației.

„Începând cu 1 septembrie 2015 elevii claselor primare, nu vor mai fi evaluați în bază de note. Prima metodologie de evaluare criterială urmează să fie pusă în discute la Consiliul Național pentru Curriculum pentru aprobare. În acest sens, profesorii care vor primi copii la 1 septembrie vor fi instruiți și vor începe anul școlar în baza unei noi evaluări", a menționat Lilia Pogolşa, directorul Institutului de Știinţe ale Educaţiei.

Reamintim că, până pe 15 aprilie la Ministerul Educaţiei continuă campania cu genericul „Vreau manuale mai bune". Cadrele didactice şi persoanele interesate sunt invitate să propună idei pentru îmbunătăţirea manualelor. Astfel, informația din chestionare va fi completată cu sugestiile grupurilor de lucru și oferită editurilor pentru modificările necesare.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

scoala , studii , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
2794 locuitori

Horodişte este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Horodişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Călărași și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2794 de oameni. Satul Horodiște a fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.