Mergi spre compartimentul: Copiilor
25 mai 2015, 12:26 Copiilor views 6330
Sesiunea de examene începe la data de 2 iunie
25 mai 2015, 12:26 Copiilor views 6330

Sesiunea de examene începe la data de 2 iunie

Anul acesta, pentru toți copii din școlile țării, ultimul sunet va răsuna la dat de 29 mai, iar careul de încheiere a anului școlar va începe la ora 8.30. Anunțul a fost făcut de către șefa direcției generale educație, tineret și sport, Tatiana Nagnibeda – Tverdohleb, la ședința săptămînală a serviciilor primăriei Chișinău, informează NOI.md.

Astfel, începînd cu 2 iunie va începe sesiunea de examinare finală a absolvenților la etapa gimnazială și liceală.

Absolvenții gimnaziilor vor susține examenele de absolvire începînd cu data de 4 iunie, iar primul examen îl vor susține la limba și literatura română (alolingvi), apoi pe data de 8 iunie – vor susține examenul la matematică, la 11 iunie – examenul la limba de instruire și vor încheia sesiunea la data de 15 iunie, cu susținerea examenului la disciplina istoria românilor și universală.

Sesiunea de bacalaureat, așa cum am menționat, se va începe la 2 iunie și se va încheia la data de 19 iunie.

„Circa șase mii de copii sunt antrenați în examenele de gimnaziu și 6300 copii – în examenul de bacalaureat" a menționat Tatiana Nagnibeda - Tverdohleb.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

examen , Moldova , 2015

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populaţia:
2426 locuitori

Ignăţei este un sat şi comună din raionul Rezina. Ignăţei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la o distanță de 42 km de orașul Rezina şi la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2426 de oameni. Satul Ignăţei din ţinutul Orheiului este atestat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.