Mergi spre compartimentul: Copiilor
27 mai 2015, 10:31 Copiilor views 7356
Fără chimie, biologie şi fizică în şcoli
27 mai 2015, 10:31 Copiilor views 7356

Fără chimie, biologie şi fizică în şcoli

Fără chimie, biologie şi fizică în şcoli. În câţiva ani, elevii de la profilul umanist ar putea studia un singur obiect, numit "Ştiinţe", în loc de cele trei discipline.

Potrivit unui proiect de cercetare, elaborat de specialiştii Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei, în loc de patru ore pe săptămână: două de fizică, una de biologie şi una de chimie, elevii vor avea doar două ore de ştiinţă.

Totodată, şi orele de educaţie tehnologică, plastică şi muzicală ar putea fi comasate. Autorii documentului spun că, în prezent, programa şcolară este supraîncărcată.

Propunerile specialiştilor vor fi introduse în planul de învăţământ, după ce proiectul va fi aprobat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Sursa: www.prime.md

Comentarii

 (1)
  • #1 cot Răspunde Citează selecţia
    Да зачем молдавским школьникам какие то "науки"? У них всё равно нет будущего в этой стране. Надо оставить лишь богословие и научить правильно креститься...
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1772
Populația:
3946 locuitori

Scoreni este un sat şi comună din raionul Străşeni. Scoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3946 de oameni. Satul Scoreni a fost menționat documentar în anul 1772.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.