Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 august 2015, 16:22 Copiilor views 7954
Elevii moldoveni au cîștigat două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică
03 august 2015, 16:22 Copiilor views 7954

Elevii moldoveni au cîștigat două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică

Elevii moldoveni au cîștigat două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Informatică, care a avut loc în perioada 26 iulie–2 august curent, în orașul Almaty, Kazahstan, informează MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Educației, țara noastră a fost reprezentată de patru tineri, doi dintre care studiază la Liceul Teoretic „Orizont" din capitală, iar ceilalţi doi îşi fac studiile la Liceul Academiei de Ştiinţe.

Medaliile de bronz au fost cîștigate de către Mihail Țarigradschi și Marcel Bezdrighin, ambii elevi în clasa XI-a la Liceul Teoretic „Orizont".

În total, la concurs au participat 322 de elevi din 84 de țări.

Pe parcursul lunii iulie curent, elevii din R. Moldova au mai obținut o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Biologie, două medalii bronz și una de argint la Olimpiada Internațională de Matematică, o medalie de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , informatica , medalie , elevi , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
1027 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Săghieni, Alexeevca și Lidovca. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 101 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1027 de oameni. Satul Alexeevca a fost menționat documentar în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.