Mergi spre compartimentul: Copiilor
21 aprilie 2018, 11:42 Copiilor views 12317
Elevii care vor putea merge gratuit la mare
21 aprilie 2018, 11:42 Copiilor views 12317

Elevii care vor putea merge gratuit la mare

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a semnat un program de cooperare Bucureşti - Chişinău în domeniul educaţiei.

Scopul programului reprezintă recunoaşterea şi recompensarea performanţelor şcolare ale elevilor din Chişinău prin oferirea biletelor de odihnă în România, la mare.

Potrivit regulamentului, programul se adresează elevilor cu performanţe şcolare excepţionale de gimnaziu şi de liceu cît şi profesorilor. Proiectul va derula în perioada de vară (iunie - septembrie 2018).

De asemenea, Municipiul Bucureşti prin Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti - PROEDUS va oferi servicii de cazare, masă şi transport dus - întros de la Chişinău pînă în Bucureşti pentru 500 de persoane, iar taberele de odihnă vor fi organizate la mare.

Astfel, pentru a beneficia de oferta propusă de Primăria Bucureşti, elevii, dar şi profesorii vor fi obligaţi să prezinte documentele necesare (carnetul de elev vizat la zi, acordul medical, valabilitatea paşaportului sau vizei) la sediul Primăriei Chişinău.

Totodată, în scopul de a promova relaţiile dintre Republica Moldova şi Romania, oraşele Chişinău şi Bucureşti au hotărît de comun acord să semneze un Protocol de Înfrăţire. Acesta prevede: promovarea schimbului de informaţii între cele două oraşe, sprijinul agenţilor economici din Bucureşti şi Chişinău şi încurajarea domeniilor cultură, educaţie şi sport.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

elevi , mare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
276 locuitori

Plop este un sat din cadrul comunei Coşcalia, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 44 km de orașul Căușeni și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 276 de oameni. Satul Plop a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.