Mergi spre compartimentul: Copiilor
06 mai 2018, 11:20 Copiilor views 12749
Cărți pentru copii lansate la Biblioteca Națională
06 mai 2018, 11:20 Copiilor views 12749

Cărți pentru copii lansate la Biblioteca Națională

Cartea pentru copii „Poveștile bunicului Alexandru" semnată de Alexandru Plăcintă a fost lansată pe 3 mai la Biblioteca Națională a Moldovei. Cartea conține 30 de povești educative și a fost editată în 500 de exemplare care vor ajunge în bibliotecile din țară.

Autorul Alexandru Plăcintă spune că a scris cele 30 de povești timp de zece ani. Acestea sînt educative și abordează subiecte precum lupta cu trîndăvia, lăcomia, răutatea, neatenția etc. Alexandru Plăcintă spune că dînsul este „bunicul Alexandru", iar poveștile nu neapărat au fost inspirate din viața reală.

Virginia Vangheli, învățătoare la Liceul Teoretic „Ștefan cel Mare" din Chișinău susține că este important ca copii să citească povești încă de mici, deoarece astfel ei învață arta cuvântului frumos, învață să se exprime și să gândească. Învățătoarea spune că morala poveștilor vin să educe calitățile pozitive la copii.

Prezenți la eveniment, elevii liceelor și scoliilor din capitală și orașele vecine, spun că citesc povești pentru că acestea au în ele înțelepciune și îi pot învăța multe lucruri pozitive. Tot ele îi ajută să-și îmbogățească vocabularul.

Veronica Bantaș, șefa serviciului marketing și comunicare socioculturală la Biblioteca Națională a Moldovei, spune că acest eveniment este inedit prin faptul că autorul nu doar scrie cărțile, dar le și ilustrează. Ea spune că tematicile abordate de autor educă în cel mai favorabil mod tînăra generație.

Tot pe 3 mai a fost lansată și cartea „Povești din țara copiilor fericiți", semnată de Petre Crăciun, care actualmente se află în România.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

carte , copii , prezentare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1611
Populația:
4160 locuitori

Mîndreşti este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Codru și Mîndreşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4160 de oameni. Satul Măndrești a fost menționat documentar în anul 1611 cu denumirea Ciulucani.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.