Mergi spre compartimentul: Copiilor
28 mai 2018, 14:20 Copiilor views 10866
Taberele pentru copii își încep activitatea din 1 iunie
28 mai 2018, 14:20 Copiilor views 10866

Taberele pentru copii își încep activitatea din 1 iunie

Din 1 iunie, își încep activitatea taberele cu sejur de zi, care vor găzdui aproape patru mii de copiii.

În țară vor fi deschise în jur de 60 de astfel de tabere, aflate în gestiunea instituțiilor de învățămînt. Consultantul principal al Direcției învățămînt general din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Daniela Cotovițcaia, a declarat pentru IPN că, din 4 iunie, își încep activitatea și 75 de tabere cu sejur complet, care vor găzdui în jur de 60 de mii de copii.

Costul unei zile de odihnă în taberele cu sejur de zi este de 137 de lei, iar în cele cu sejur complet, în jur de 175 de lei. 25% din totalul biletelor se oferă gratuit, iar restul se comercializează doritorilor cu 20% din cost.

Bilete gratuite sunt oferite copiilor din familiile beneficiare de ajutor social, monoparentale sau cele cu mulți copii, copiilor părinții cărora au participat la luptele de la Nistru, la războiul din Afganistan, la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl etc. Au parte de bilete gratuite și copiii care au demonstrat performantă. Elevii din școlile-internat se vor odihni gratuit în taberele selectate de către administrația instituțiilor, în baza bugetelor stabilite.

Șefa interimară a Direcției educație, tineret și sport a municipiului Chișinău, Rodica Guţu, a spus, la ședința operativă a Primăriei, că în municipiul Chișinău vor activa 23 de tabere cu sejur de zi, care vor găzdui peste două mii de copii. 375 de copii vor beneficia de bilete gratuite. Costul unui sejur de 15 zile va fi de 1160 de lei. Părinții vor plăti doar 232 de lei. Pentru taberele cu sejur de zi în care vor merge elevii Școlii auxiliare nr. 7 și ai Liceului cu profil tehnologic pentru copii slab văzători, în total 70 de copii, cheltuielile vor fi acoperite integral din bugetul municipal.

În cele trei tabere cu sejur complet aflate la balanța Direcției educație din sectorul Botanica și Centru, se vor odihni peste cinci mii de copii, dintre care 790 vor beneficia de bilete gratuite. Taberele arendate vor putea propune activități de asanare pentru peste șase mii de copii, dintre care o mie vor beneficia de bilete gratuite. Suma alocată este de peste 8, 7 milioane de lei.

 

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

vacanta , tabără , copii , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1862 locuitori

Sauca este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Sauca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 21 km de orașul Ocnița și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1862 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sauca datează din anul 1634.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.