Mergi spre compartimentul: Copiilor
24 ianuarie 2019, 15:25 Copiilor views 13523
Copiilor le-au dat să rezolve o problemă cu greşeli de
24 ianuarie 2019, 15:25 Copiilor views 13523

Copiilor le-au dat să rezolve o problemă cu greşeli de "nivelul clasei a treia"

La Olimpiada şcolară de fizică de la una din şcolile din capitală, copiilor li s-a dat să rezolve o problemă, care conţinea numeroase greşeli gramaticale. Formularele cu subiectele pentru Olimpiadă au fost trimise la școală de către Ministerul Educației.

În versiunea de limbă rusă a problemei, figurau cuvintele «цылиндр», «сщитать», «коеффициент» și alte greşeli. "Fiica mea a fost la Olimpiada de Fizică, etapa orășenească, pentru clasa a zecea. Olimpiada a fost, desigur, organizată de către Ministerul nostru de Educație!

După ce am citit textul subiectelor în limba rusă, nu am putut să nu cad pe gînduri, cine sînt acești "profesioniști", care controlează procesul de învăţămînt al copiilor noștri? M-a mirat, bineînțeles, şi textul, greșelile sînt de nivelul clasei a treia", a scris pe pagina sa de Facebook locuitoarea mun. Chișinău, Elena Munteanu.

În comentariile la postare, utilizatorii au presupus că textul subiectului a fost tradus automat din limba moldovenească în limba rusă, fără să fie verificată ulterior ortografia.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

greşeală , olimpiada , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
1412 locuitori

Temeleuţi este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Temeleuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Călărași și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1412 oameni. Satul Temeleuți a fost menționat documentar în anul 1443 cu denumirea Vrabia.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.