Mergi spre compartimentul: Copiilor
15 februarie 2019, 09:40 Copiilor views 14492
A fost lansat un serviciu destinat copiilor aflați în situație de risc
15 februarie 2019, 09:40 Copiilor views 14492

A fost lansat un serviciu destinat copiilor aflați în situație de risc

Un centru menit să ofere asistență informațională și psiho-pedagogică copiilor aflați în situație de risc este lansat în municipiul Chișinău. Direcția municipală pentru protecția drepturilor copilului menționează că de asistență vor beneficia copiii supuși violenței, cei neglijați de părinți, copiii care vagabondează, cerșesc și cei care fug de acasă sau trăiesc în stradă.

Scopul urmărit este asigurarea protecției sociale în vederea excluderii abuzurilor față de copii. Serviciul presupune desfășurarea unor activități de informare, direct în stradă, dar și măsuri socio-educative pentru a determina copiii aflați în situații de risc să meargă în centrele comunitare pentru copii.

Solicitată de IPN, șefa interimară a Direcției, Lucia Caciuc, a spus că centrul este un serviciu de zi, cu o capacitate de 15 locuri. Beneficiarii vor avea parte de asistență socială, psihologică, pedagogică. De asemenea, vor putea face duș și își vor putea spăla hainele.

Lansarea serviciului este anunțată pentru vineri, 15 februarie.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

copii , riscuri , servicii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.