Mergi spre compartimentul: Copiilor
28 martie 2019, 10:47 Copiilor views 11401
Cînd va fi posibilă înregistrarea online a copiilor în clasa întîi
28 martie 2019, 10:47 Copiilor views 11401

Cînd va fi posibilă înregistrarea online a copiilor în clasa întîi

Părinții își vor putea înregistrara online picii în clasa întîi pe site-ul escoala.chisinau.md, începînd cu 1 aprilie. „Platforma la care s-a lucrat aproape 6 luni mi-a fost azi prezentată și este gata de lansare", a spus Ruslan Codreanu.

Sistemul de înscriere va include 124 de instituții de învățămînt primar și secundar publice din municipiul Chișinău. Autoritățile speră că în așa mod vor asigura transparență în procesul de înscriere, vor minimaliza riscurile de corupție, precum și vor optimiza procesul de stocare și de prelucrare a rezultatelor înscrierii. Prin elaborarea acestei platforme, Ruslan Codreanu speră că nu se vor mai cere 200 de euro pentru înscrierea copilului în clasa I-a.

Mai mult, edilul a ținut să precizeze că „înregistrarea copiilor la școală este gratuită. Orice plată cerută e ilegală. Pentru orice nedreptate și/sau discriminare primită în adresa copilului dvs., rog să îmi scrieți direct. Vă stau oricînd la dispoziție", a scris primarul interimar pe pagina lui de Facebook.

Direcția generale educație, tineret la solicitarea primarului interimar, Ruslan Codreanu, a creat un sistem de înregistrare on-line a copiilor în clasa I, după modelul „e-gradinita".

Sursa: diez.md

Cuvinte cheie:

scoala , copii , online

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1814
Populația:
3305 locuitori

Proteagailovca este o localitate din componența municipiului Bender, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 2 km de orașul Bender și la 66 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2008, populaţia satului constituia 3305 oameni. Satul Proteagailovca a fost menționat documentar în anul 1814.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.