Mergi spre compartimentul: Copiilor
22 aprilie 2019, 15:35 Copiilor views 12118
Cum vor fi înscriși copiii din Chișinău în clasa întîi
22 aprilie 2019, 15:35 Copiilor views 12118

Cum vor fi înscriși copiii din Chișinău în clasa întîi

Metodologia de înscriere în clasa întîi va fi modificată astfel încît copiii născuți în perioada 1 septembrie - 31 decembrie să poată fi înscriși la școală din primul tur al admiterii.

Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu.

Decizia a fost luată în urma discuțiilor cu ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc. „Anual, avem circa 1000 de copii născuți după 1 septembrie care nu erau primiți la școală din primul tur al admiterii. Metodologia va fi modificată cel mai probabil în săptămîna respectivă, astfel încît să putem adapta și platforma „Eșcoala", iar părinții celor o mie de copii să-i poată înregistra fără să mai aștepte turul 2 sau fără să stea în stres vreo două luni dacă vor fi sau nu acceptați în acest an la școală", a afirmat Codreanu la ședința săptămînală a serviciilor primăriei.

La 1 aprilie curent a fost lansată platforma Eșcoala, prin intermediul căreia părinții din capitală își pot înregistra online copiii în clasa întîi. Prima etapă de înscriere a copiilor în clasa întîi se va încheia la 13 iunie. Cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 17 - 28 iunie și 1 - 30 august. Lista finală a copiilor înscriși va fi făcută publică la 30 august.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , procedura , scoala

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1782
Populația:
837 locuitori

Căpreşti este un sat din cadrul comunei Prodăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 28 km de oraşul Floreşti și la 102 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 837 de oameni. Satul Căprești a fost menționat documentar în anul 1782.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.