Mergi spre compartimentul: Copiilor
25 aprilie 2019, 14:20 Copiilor views 12659
Schimbări în Regulamentul cu privire la transportarea elevilor
25 aprilie 2019, 14:20 Copiilor views 12659

Schimbări în Regulamentul cu privire la transportarea elevilor

Copiii care se vor deplasa la instituțiile de învățămînt cu unități de transport școlar vor avea un însoțitor instruit în aspectul siguranţei rutiere, potrivit modificărilor operate astăzi de guvern la Regulamentul cu privire la transportarea elevilor.

Proiectul are la bază premiza că siguranța elevilor constituie „una din condițiile fundamentale pentru organizarea procesului de transportare". Cu începere din 2010, guvernul, cu suportul partenerilor externi a inițiat procesul de asigurare a sistemului de învățămînt general cu transport școlar.

Ca urmare, în anul de studiu 2018/2019 sînt transportați 22 263 de elevi cu 386 autobuze școlare, dintre care 196 au fost donate de Guvernul Romîniei în 2014 şi 2017, alte 109 fiind procurate şi repartizate în raioane de către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării. 81 de autobuze au fost procurate din surse locale, iar 56 de unităţi de transport sînt arendate.

Acţiunile planificate, prin decizia cabinetului de miniştri, vizează posibilitatea creării Serviciilor de transport şcolar şi concretizarea responsabilităţilor entităţilor/persoanelor cu atribuţii în implementarea Regulamentului.

Codul Educaţiei va fi completat cu următorul text: „Autorităţile administraţiei publice locale de nivelul al doilea și ale UTA Găgăuzia asigură transportarea gratuită a elevilor din localităţile rurale la şi de la instituţiile de învățămînt, pe distanţe ce depăşesc 2 km, dacă în localitatea de domiciliu a elevului nu activează o instituție de învățămînt general corespunzătoare nivelului de studii al acestuia (primar, gimnazial, liceal). Punctele repere pentru calculul distanței vor fi considerate: punctul de îmbarcare din localitatea de domiciliu a elevului și punctul de debarcare (instituția de învățămînt la care acesta învață)".

Proiectul diferenţiază şi concretizează atribuţiile autorităţilor locale de diferite niveluri la încheierea contractelor de transport al copiilor/elevilor.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

copii , regulament , autobuz

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1528
Populația:
3693 locuitori

Mileştii Mici este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mileştii Mici și Piatra Albă. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ialoveni și la 19 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3693 de oameni. Satul Mileştii Mici a fost menționat documentar în anul 1528.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.