Mergi spre compartimentul: Copiilor
03 mai 2019, 10:30 Copiilor views 14789
Elevii din Moldova au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Chimie
03 mai 2019, 10:30 Copiilor views 14789

Elevii din Moldova au obținut medalii la Olimpiada Internațională de Chimie

Elevii din Republica Moldova au obținut două medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „Mendeleev", ediția a 53-a. Concursul s-a desfășurat în perioada 20 – 28 aprilie 2019 în Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Medaliile au fost obținute de către Victor Baerle, elev al Liceului Teoretic „Principesa Natalia Dadiani", mun. Chişinău și Victor Crasco, elev al Liceului Teoretic Republican „Aristotel", mun. Chişinău.

La olimpiadă au participat 150 de elevi din 29 de țări. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi și un profesor:

1. Andrei Adelina, elevă în clasa a IX-a, Instituția Privată de învățămînt Liceul Teoretic „Orizont", mun. Chişinău; 2. Baerle Victor, elev în clasa a XII-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani", mun. Chişinău; 3. Crasco Victor, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic Republican „Aristotel", mun. Chişinău; 4. Sviriniuc Tatiana, elevă în clasa a X-a, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Eminescu", mun. Bălți; 5. Ţapcov Victor, doctor în chimie, conferenţiar universitar, Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

medalie , olimpiada , elevi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
435 locuitori

Floriţoaia Nouă este un sat din cadrul comunei Floriţoaia Veche, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Ungheni și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 435 de oameni. Satul Floriţoaia Nouă a fost înființat în anul 1913.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.