Mergi spre compartimentul: Copiilor
28 noiembrie 2019, 13:35 Copiilor views 3586
Căruciorul - îl folosim și iarna? Ce model să alegem și ce accesorii sunt necesare
28 noiembrie 2019, 13:35 Copiilor views 3586

Căruciorul - îl folosim și iarna? Ce model să alegem și ce accesorii sunt necesare

Perioada rece a anului este dificilă pentru proaspetele mămici (mai ales dacă este vorba de primul copil). Micuții au nevoie de aer curat și vitamina D, deci plimbările sunt o parte necesară din regimul zilnic. Pot fi folosite cărucioarele obișnuite și iarna? Prin ce se deosebesc modelele și ce accesorii sunt necesare?

Există și cărucioare de iarnă, ca model separat, dar și o serie de cărucioare 3 în 1, care sunt ideale pentru sezonul rece. Dacă te întrebi prin ce se deosebesc cărucioarele de iarnă, iată câteva exemple clare de beneficii pe care le au ele:

  • Leagănul unui cărucior de iarnă este construit din materiale mai groase, cu un strat izolator ce păstrează căldura în interior. Dimensiunile sale permit copilului o libertate uzuală în mișcare, chiar și cu stratul suplimentar de îmbrăcăminte. Copertina este adesea mai mare, pentru a proteja micuțul în timpul ninsorilor.
  • Distanța de la leagăn până la sol este mai mare, avantajul fiind că nămeții nu sunt o problemă, iar regimul termic este mai ușor păstrat, departe de răceala pământului înghețat.
  • Roțile unui cărucior de iarnă sunt mari, cu suprafața antiaderentă – ușor de manevrat prin zăpadă. Multe modele au și un sistem de amortizare extrem de util pe ghețuș.

Evident, și cărucioarele de vară pot fi adaptate sezonului rece cu ajutorul unor accesorii. Părinții care nu vor să cumpere un cărucior de iarnă separat pot opta pentru următoarele elemente:

  • Husă de iarnă sau plic izolant pentru picioare

Sacul de iarnă este obligatoriu, pentru a compensa construcția lejeră a leagănului. Micuții au abilități limitate de regulare independentă a regimului termic – pierd căldura foarte repede și se supraîncălzesc ușor. Deci, responsabilitatea pentru păstrarea unui regim termic adecvat este în totalitate a părinților. Pentru plimbările în sezonul rece este nevoie și de hăinuțe potrivite, dar și de o husă de iarnă potrivită. Materialele trebuie să fie calitative, iar croiala să-i permită micuțului să se miște nestingherit. Multe huse de iarnă pentru cărucioare au și orificii speciale pentru centurile de siguranță.

  • Mănuși pentru cărucior

Pentru a manevra cu eficiență maximă căruciorul la temperaturi scăzute, părinții au nevoie de mănuși speciale. Mâinile înghețate au mobilitate și sensibilitate scăzută, iar securitatea copiilor este, în sens figurat și direct, în mâinile părinților. Un set de accesorii complet merită investiția.

  • Geantă sau organizator

O păturică, un termos, mănușile, căciulița și fularul micuțului, crema cu protecție UV, scutece de rezervă, toate aceste detalii trebuie păstrate la cald, pentru momentul în care vor fi necesare. O geantă pentru cărucior va fi un accesoriu cu adevărat util pe timp de iarnă.

Sezonul rece nu trebuie să împiedice plimbările zilnice. Atât modelele complexe de cărucioare pentru copii, cât și accesoriile necesare sunt disponibile și în Moldova. Pentru o livrare direct la ușă, accesează platforma online Mamico – cel mai mare magazin online pentru copii și părinți de la noi.

 

Cuvinte cheie:

copii , iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1835
Populația:
282 locuitori

Cuporani este un sat din cadrul comunei Tigheci, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Cuporani a fost menționat documentar în anul 1835.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.