Mergi spre compartimentul: Copiilor
11 februarie 2020, 16:30 Copiilor views 3906
Adolescenții vorbesc despre riscurile din mediul online (Video)
11 februarie 2020, 16:30 Copiilor views 3906

Adolescenții vorbesc despre riscurile din mediul online (Video)

Orice copil are dreptul să se bucure de o experiență pozitivă în mediul online. Și astăzi, de Ziua Siguranței Online (Safer Internet Day/SID), "La Strada Moldova" reamintește de acest drept al tinerilor utilizatori de Internet, provocîndu-i la un dialogsincer și revelator.

Specialiștii centrului au rugat mai mulți adolescenți și adolescente să spună ce cred ei despre riscurile din mediul online. Iar ei au dat, la fel ca și adulții, răspunsuri foarte diferite. Nu ne postăm pe rețele viața personală, nu le dăm posibilitatea de a ne șantaja; ai grijă la ceea ce transmiți, imaginează-ți, pentru o secundă, ce s-ar putea întîmpla cu poza pe care ai transmis-o – acestea au fost primele idei care le-au venit în minte, atunci cînd i-am întrebat despre potențialele situații neplăcute în care ar putea nimeri pe Internet.

Ziua Internațională a Siguranței Online (Safer Internet Day/SID) este parte a Strategiei Better Internet for Kids, adoptată de Comisia Europeană.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , internet , securitate

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.