Mergi spre compartimentul: Copiilor
09 iulie 2022, 11:30 Copiilor views 3000
Cum să prevenim problemele de dezvoltare a copiilor și să-i ajutăm să aibă succes la învățătură
Foto: fbc.ua
09 iulie 2022, 11:30 Copiilor views 3000

Cum să prevenim problemele de dezvoltare a copiilor și să-i ajutăm să aibă succes la învățătură

În ultima perioadă, se observă o tendință înspăimîntătoare: mulți copii vin cu probleme mari de dezvoltare, iar acest lucru se referă și la grădiniță, și la școală.

Despre acest lucru scriu pedagogii, îndemnînd părinții să ajute copiii, deoarece profesorii nu pot face față problemelor fără ei.
"Căci voi sîteți cele mai interesate persoane în acest proces. De multe ori la școală este deja prea tîrziu!!!

1) luați smartphone-urile de la copii! Știu că nu e ușor. Nu-i dați niciodată telefonul copilului pentru ca el să tacă, să nu vă încurce și să vă permită să faceți ceva.
2) discutați cu copiii. În mașină, la plimbare, acasă, la masă etc., Povestiți-i copilului despre dvs., întrebați-l despre el. Nu vă fie lene. Explicați-i sentimentele și gîndurile. Cereți-i sfatul și gîndurile sale.
3) copilul trebuie să aibă responsabilități casnice. Trebuie să aibă grijă de cineva. El trebuie să știe ce are de făcut.
4) cereți-i ajutorul, chiar dacă nu aveți nevoie de el.
5) nu faceți pentru copil ceea ce poate face el însuși. Chiar dacă el nu face bine, iar dvs. vă reușește mai bine!!! Sau el - încet, iar dvs. - repede…
6) copilul trebuie să se deservească singur. Trebuie să poată să se îmbrace și să se dezbrace, să se spele, să se spele pe dinți, să se încheia la nasturi, la fermoar, scurta, să se încalțe. Nu mai cumpărați încălțăminte fără șireturi!!! Învățați copiii să-și lege șireturile!!! Aproape 100% dintre elevii de clasa întîi nu știu cum să facă acest lucru!!!

Nu trebuie să căutați: cum este mai ușor!!! Trebuie să fie greu. Viața este alcătuită din greutăți și probleme.
Toate acestea dezvoltă creierul, iar pentru a avea succes la învățătură acest lucru este important", subliniază pedagogii.

 

 

Cuvinte cheie:

problema , dezvoltare , copii , studii , succes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
1954 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Leuşeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 15 km de oraşul Teleneşti şi la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1954 de oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.