Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
06 iulie 2018, 11:35 Diaspora moldovenească views 5621
Noi reguli de intrare fără vize în spațiul Schengen pentru moldoveni
06 iulie 2018, 11:35 Diaspora moldovenească views 5621

Noi reguli de intrare fără vize în spațiul Schengen pentru moldoveni

Cetăţenii din ţări non-UE scutiţi de obligația de a deține viză (inclusiv din Moldova și Ucraina) vor fi obligați să obțină o autorizație înainte de a călători în UE, conform noilor reguli votate joi de către Parlamentul European.

Noul Sistem european de informații și de autorizare privind călătoriile/European Travel Information and Authorisation System (ETIAS), care ar trebui să fie operațional în anul 2021 va permite controale avansate asupra călătorilor care nu au nevoie de viză, urmînd să nu le se permită accesul celor despre care se consideră că prezintă riscuri de securitate sau migraţie neregulamentară, precum şi riscuri epidemice.

Cetăţenii din peste 60 de state şi teritorii, scutiți de viză de intrare în UE, vor avea obligația de a completa un formular electronic înainte de călătoria planificată, formular care va conține datele lor personale (inclusiv numele, data şi locul nașterii, sex şi naționalitate), informaţii referitoare la documentul de călătorie (valabilitate, ţară emitentă), adresa de domiciliu şi date de contact, precum şi prima ţară de intrare în UE.

Autorizația de călătorie va costa 7 euro - este gratuită pentru persoanele sub 18 ani şi peste 70 de ani - şi va fi valabilă pe o perioadă de 3 ani, sau pînă la data de expirare a documentului de călătorie.

Sursa: digi24.ro

Cuvinte cheie:

spațiul Schengen , viza , parlament

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
2362 locuitori

Cioara este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Cioara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Hîncești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Cioara a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.