Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
17 octombrie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 12253
Republica Moldova va deschide patru ambasade noi peste hotare
17 octombrie 2018, 15:45 Diaspora moldovenească views 12253

Republica Moldova va deschide patru ambasade noi peste hotare

Guvernul a aprobat înființarea a patru noi ambasade ale Republicii Moldova, respectiv în India, Argentina, Ghana și Irlanda.

Deschiderea unei reprezentanţe diplomatice permanente a Republicii Moldova la New Delhi, în India, care potrivit unor prognoze va fi una dintre primele trei puteri economice în lume, va oferi „posibilități noi de conlucrare pe probleme de interes reciproc cu aceasta țară în context bilateral și multilateral", precum și de promovare, acces și legături, prin intermediul Indiei, către statele din regiunea respectivă, notează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Ministerul mai menționează că deschiderea unei Ambasade a Republicii Moldova în Ghana va crea "condiţii propice pentru asigurarea prezenței diplomatice a ţării noastre pe continentul african, în special în partea sub-sahariană, fapt care ar permite dezvoltarea relaţiilor (relativ sumare în prezent) cu un şir de state din zona geografică respectivă, precum şi identificarea unor noi oportunităţi de cooperare şi valorificare a potențialului existent în diverse domenii".

Ambasada Republicii Moldova la Buenos Aires, în Argentina, va fi prima pe acest continent şi este dictată de necesitatea asigurării unei prezenţe diplomatice a Republicii Moldova în America de Sud.

Subiectul înfiinţării unei misiuni diplomatice a Republicii Moldova cu sediul la Dublin, Irlanda a fost abordat în cadrul mai multor întrevederi bilaterale, inclusiv la nivel înalt, "fiind subliniat, că o astfel de acţiune ar avea un impact benefic asupra dezvoltării relaţiilor bilaterale în diferite domenii şi pentru oferirea unui sprijin mai consistent pentru Republica Moldova din partea Irlandei pe diverse dimensiuni", se arată în nota informativă a MAEIE. În Irlanda muncesc între 15 și 20 mii de cetățeni ai Republicii Moldova, iar potenţialul cooperării bilaterale în domeniile politic, economic, turistic este vast.

În prezent, Republica Moldova are 33 de misiuni diplomatice şi consulare peste hotare. Ultima ambasadă a fost deschisă cîteva săptămîni în urmă în Emiratele Arabe Unite.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , ambasada

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1010 locuitori

Drăguşeni este un sat din cadrul comunei Rădeni, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Strășeni și la 33 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Drăguşeni a fost menționat documentar în anul 1429.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.