Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
14 iunie 2019, 12:00 Diaspora moldovenească views 5311
Diaspora din Italia a organizat un flashmob în susținerea noului Guvern
14 iunie 2019, 12:00 Diaspora moldovenească views 5311

Diaspora din Italia a organizat un flashmob în susținerea noului Guvern

Un grup de moldoveni stabiliți în Italia au ieșit în stradă și și-au arătat susţinerea faţă de Guvernul învestit în frunte cu Maia Sandu.

În acest sens, printr-o declarație comună, diaspora a salutat noul Guvern învestit și începutul activității Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a.

„SALUTĂM începutul activității Parlamentului Republicii Moldova de legislatura a X-a și adoptarea actelor legislative și hotărârilor parlamentare în vederea dezoligarhizării și readucerii statului Republica Moldova în albia constituționalității;

SUSȚINEM Guvernul Sandu și Programul său de activitate privind instaurarea legalității și ordinii în societate, ridicarea reală a bunăstării poporului și integrarea republicii în familia statelor civilizate;

CONDAMNĂM tentativa regimului oligarhic de a săvârși o lovitură de stat și cerem curmarea imediată a uzurpării puterii de stat care constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului;

ÎNDEMNĂM magistrații Curții Constituționale să-și revizuiască propria Decizie din 7 iunie 2019, precum și deciziile corespunzătoare din 8 și 9 iunie 2019, care servesc drept temei pentru uzurparea puterii de stat de către regimul oligarhic", se arată în textul declaraţiei.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

diaspora , Italia , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
619 locuitori

Sărăteni este un sat din cadrul comunei Cotul Morii, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 77 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 619 locuitori. Satul Sărăteni a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.