Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
14 septembrie 2012, 10:23 Diaspora moldovenească views 10542
14 septembrie 2012, 10:23 Diaspora moldovenească views 10542

Moldovenii care muncesc în Belgia vor beneficia de protecţie socială


Foto: mpsfc.gov.md 

Cetăţenii moldoveni care muncesc legal în Belgia vor beneficia de prestaţii sociale. În acest sens, la Bruxelles, a fost semnat Acordul în domeniul securităţii sociale între Republica Moldova şi Regatul Belgiei, informează trm.md.

Potrivit Acordului, cetăţenii moldoveni care au domiciliu permanent sau desfăşoară o activitate temporară pe teritoriul Belgiei şi, respectiv, cetăţenii belgieni, aflaţi pe teritoriul Republicii Moldova, vor beneficia de prestaţii de asigurări sociale. Printre aceste prestaţii se numără: pensii pentru limită de vîrstă, pensii de invaliditate cauzate de boli, pensii şi indemnizaţii de invaliditate cauzate de accidente de muncă sau boli profesionale, pensii de urmaş etc.

Pînă în prezent, Republica Moldova a încheiat acorduri similare cu alte opt state: Austria, Bulgaria, Cehia, Estonia, Italia, Marele Ducat de Luxemburg, Portugalia şi România. 

Cuvinte cheie:

moldovenii , Europa , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1765
Populația:
2652 locuitori

Hîrjău (Erjovo) este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. În componența comunei intră satele Sărăței, Hîrjău și Mihailovca Nouă. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Rîbnița și la 103 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 2652 de oameni. Satul Hîrjău a fost menționat documentar în anul 1765.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.