Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
28 martie 2020, 14:15 Diaspora moldovenească views 4201
Zece șoferi moldoveni de TIR cer ajutor pentru a ajunge acasă
28 martie 2020, 14:15 Diaspora moldovenească views 4201

Zece șoferi moldoveni de TIR cer ajutor pentru a ajunge acasă

Mai mulți bărbați, originari din R. Moldova, care lucrează ca șoferi de TIR-uri, cer ajutorul autorităților pentru a putea reveni acasă, fiind acum blocați în Polonia, scrie tv8.

Bărbații au postat o poză pe rețelele sociale în cu mesajul: „Vrem acasă" și cer ajutor. Aceștia susțin că nu mai au un loc de muncă si au rămas fără bani.

„Am dat alarma deja peste tot! Vrem acasă la copii, la familie. Acum am rămas pe drumuri și nu avem unde locui, sîntem pe străzi ! Vă rugăm să ne ajutați. Autoritățile responsabile, vă rugăm să ne auziți", este mesajul lui Ruslan Vatamaniuc, unul dintre șoferii de TIR blocați în Polonia.

Precizăm că din cauza epidemiei de coronavirus, transportul internațional de pasageri a fost oprit. Moldovenii mai pot reveni acasă doar cu unele curse charter pe care le organizează misiunile diplomatice ale R. Moldova din diferite state. Zborurile sînt autorizate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

soferi , diaspora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1448 locuitori

Păpăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Satul Păpăuți este situat la o distanță de 8 km de orașul Rezina, și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului Păpăuți constituie 1448 de oameni. Prima atestare documentară a satului datează din anul 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.