Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
12 iunie 2020, 17:30 Diaspora moldovenească views 7937
Anunț important pentru migranții din Rusia!
12 iunie 2020, 17:30 Diaspora moldovenească views 7937

Anunț important pentru migranții din Rusia!

Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă a reluat integral activitatea privind prestarea serviciilor consulare, transmite Noi.md.

Potrivit reprezentanței diplomatice a RM în Federația Rusă, serviciile consulare vor fi prestate atît fără înscriere în prealabil, cît și cu înscriere în prealabil, în baza programării online.

Astfel, fără înscriere în prealabil, de luni pînă vineri, de la orele 08.30 pînă la 13.00 vor fi prestate servicii consulare pe probleme privind perfectarea titlurilor de călătorie, perfectarea actelor notariale, solicitări de cazier judiciar, solicitări de certificate de stare civilă, solicitări de certificate cu caracter informațional, perfectarea pașaportului de călătorii în străinătate.

În același timp, cu înscriere în prealabil în baza programării online (din 01.07.2020) - https://ambasada-r-moldova-in-f-rusa.reservio.com/, de luni pînă vineri de la orele 08.30 pînă la 13.00, cetățenii moldoveni în Rusia vor primi servicii de consultații privind perfectarea buletinului de identitate, renunțarea la cetățenie, dobândirea cetăţeniei prin recunoaştere, redobândirea cetăţeniei, perfectarea emigrării autorizate, depunerea cererii pentru înregistrarea căsătoriei, transcrierea actelor (de naștere/căsătorie/divorț/deces)

Accesul în incinta Secției Consulare va fi asigurat doar cu respectarea următoarelor condiții: purtarea măștilor de protecție și a mănușilor; absența simptomelor (temperatură ridicată, tuse); menținerea distanței sociale (>1,5 m). Persoanele care însoțesc solicitanții serviciilor consulare nu vor avea acces în sediul oficiului consular.

Totodată, Ambasada recomandă cetățenilor respectarea cerințelor autorităților ruse vizavi de deplasările pe teritoriul Federației Ruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , migranți

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1623
Populația:
2762 locuitori

Voinescu este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Voinescu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 55 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2762 de oameni. Satul Voinescu a fost menționat documentar în anul 1623.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.