Mergi spre compartimentul: Diaspora moldovenească
27 octombrie 2020, 12:30 Diaspora moldovenească views 3839
Noi condiții pentru moldovenii care vor să meargă în Italia
27 octombrie 2020, 12:30 Diaspora moldovenească views 3839

Noi condiții pentru moldovenii care vor să meargă în Italia

Cetățenii Republicii Moldova au dreptul de a intra în Italia dacă au permis de ședere valabil în țara respectivă (Permesso di soggiorno), primit înainte de 9 iulie, anul curent.

Dreptul de a intra în Italia îl au și rudele de gradul I ai cetățenilor menționați. Anunțul a fost făcut pe pagina web a companiei Air Moldova, transmite IPN.

Compania mai informează pasagerii că, în baza deciziei autorităților italiene, cetățenii moldoveni, care merg cu scopul de a realiza un tratament sau de a studia pe teritoriul Italiei, vor fi și ei acceptați, în baza actelor confirmative.

Toți pasagerii care sosesc în Italia din Moldova vor trebui să prezinte un test negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în Italia. De asemenea, aceștia sînt obligați să se plaseze în carantină pentru 14 zile.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Italia , diaspora , condiții

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.