17 aprilie 2014, 16:05 Realitatea moldovenească views 8682
Instituţiile publice vor fi obligate să ofere locuri de practică pentru studenţi
Foto: moldpres.md
17 aprilie 2014, 16:05 Realitatea moldovenească views 8682

Instituţiile publice vor fi obligate să ofere locuri de practică pentru studenţi

Instituţiile publice şi întreprinderile de stat vor fi obligate să ofere anual tinerilor locuri pentru stagii de practică în număr de cel puţin 10 la sută din efectivul de personal. Această prevedere este inclusă într-un proiect de lege adoptat astăzi în prima lectură de către Parlament, relatează MOLDPRES.

Unul dintre autorii proiectului, Gheorghe Mocanu, deputat liberal-democrat, a declarat la şedinţa Legislativului că documentul mai prevede că la încadrarea în cîmpul muncii, stagiul de practică va fi considerat de angajator ca experienţă de muncă.

Conform Biroului Naţional de Statistică, în unităţile cu formă de proprietate publică activează în total peste 320 de mii de angajaţi. Odată cu aplicarea proiectului vor apărea oportunităţi pentru minimum 32 de mii de beneficiari de locuri de practică.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

studenţi , studii , munca , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
332 locuitori

Cheltuitori este un sat din cadrul comunei Tohatin, municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 332 de oameni. Satul Cheltuitori a fost menționat documentar în anul 1624.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.