17 aprilie 2014, 16:47 Realitatea moldovenească views 17101
Pe teritoriul Moldovei va trece traseul Autostrăzii Inelare a Mării Negre
Foto: moldpres.md
17 aprilie 2014, 16:47 Realitatea moldovenească views 17101

Pe teritoriul Moldovei va trece traseul Autostrăzii Inelare a Mării Negre

Miniştrii Transporturilor din Republica Moldova, România şi Ucraina au aprobat ieri traseul Autostrăzii Inelare a Mării Negre pe teritoriul celor trei state, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, ruta viitoarei Autostrăzi Inelare a Mării Negre (AIMN) va avea două direcţii: de la Odesa spre Bucureşti prin ChişinăuUngheni şi de la Odesa spre Bucureşti prin Reni - Giurgiuleşti - Galaţi.

"Traseul a fost elaborat astfel încît să servească nevoilor reale de transport ale celor trei state. Din perspectiva europeană, includerea Chişinăului în acest parcurs va permite conectarea Republicii Moldova la un flux important de transport pe principalele axe comunitare", a declarat ministrul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, în cadrul Reuniunii miniştrilor Transporturilor din statele membre ale Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN).

De asemenea, la Sofia a fost semnată ieri Declaraţia Miniştrilor Transporturilor care promovează dezvoltarea transportului "verde" în ţările membre ale OCEMN.

OCEMN este cea mai veche formă de cooperare în regiunea Mării Negre. Bazele ei au fost puse în 1992, cînd liderii a 11 ţări au semnat, la Istanbul, "Declaraţia de la Bosfor".

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

transport , Moldova , Marea Neagra , Ucraina , Romania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769-1774
Populația:
3415 locuitori

Pîrîta este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Pîrîta este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Dubăsari și la 18 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3415 oameni. Pîrîta a fost menționat documentar între anii 1769-1774.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.