18 aprilie 2014, 16:09 Realitatea moldovenească views 18057
Putin și-a schimbat părerea privind statutul Transnistriei?!
Foto: noi.md
18 aprilie 2014, 16:09 Realitatea moldovenească views 18057

Putin și-a schimbat părerea privind statutul Transnistriei?!

„În Transnistria locuiesc mulți cetățeni ruși și ei au o viziune proprie privind viitorul și soarta lor. Pînă la urmă, ei trebuie să aibă posibilitatea de a-și decide singuri soarta. Noi trebuie să acționăm reieșind din opinia oamenilor care locuiesc în regiunea transnistreană", a declarat președintele Rusiei Vladimir Putin în cadrul „liniei directe" care se desfășoară în aceste momente.

Totodată, Putin a menționat importanța dialogului în formatul „5+2" și necesitatea „deblocării" Transnistriei.

„Este necesar să purtăm dialogul și cu Moldova, și cu Ucraina, trebuie intensificate negocierile în cadrul formatului „5+2". Acum trebuie scoasă imediat blocada din partea Moldovei și Ucrainei, de pe urma căreia suferă populația din regiunea transnistreană. La hotarul cu Ucraina deja se află forțe naționaliste", a menționat liderul de la Kremlin.

Potrivit Serviciului de presă al Sovietului Suprem al nerecunoscutei RMN, o delegație a Legislativului de la Tiraspol, condusă de spicherul Mihail Burla, se află la Moscova. Deputații transnistreni au aprobat, miercuri, în unanimitate o adresare către conducerea Federației Ruse cu rugămintea de a recunoaște independența Republicii Nistrene.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vladimir Putin , Transnistria , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1741
Populația:
1499 locuitori

Sudarca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sudarca și Braicău. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Dondușeni și la 206 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1499 de oameni. Satul Sudarca a fost menționat documentar în anul 1741.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.