23 aprilie 2014, 14:34 Realitatea moldovenească views 10264
John McCain: Criza din Ucraina se extinde în Republica Moldova, administraţia Obama trebuie să acţioneze
Foto: gandul.info
23 aprilie 2014, 14:34 Realitatea moldovenească views 10264

John McCain: Criza din Ucraina se extinde în Republica Moldova, administraţia Obama trebuie să acţioneze

Senatorul republican american John McCain a criticat din nou reacţia Administraţiei Barack Obama faţă de acţiunile Rusiei în Ucraina, avertizînd că există riscul răspîndirii crizei ucrainene în Republica Moldova şi în ţările baltice.

Într-un interviu acordat MSNBC, McCain a denunţat atitudinea "ezitantă" a preşedintelui Barack Obama.

"În opinia mea, preşedintele Obama nu apreciază importanţa rolului de conducere al Statelor Unite pe plan global. Nu apreciază faptul că suntem o naţiune excepţională", a spus senatorul republican de Arizona.

"Rolul de conducere nu înseamnă că americanii trebuie să lupte în toate războaiele. Înseamnă asigurarea păcii prin exercitarea puterii, ajutarea popoarelor care luptă pentru libertate", a continuat McCain, sugerînd oferirea de armament poporului ucrainean, ajutarea Ucrainei în parcursul integrării europene şi oferirea de credite prin intermediul Fondului Monetar Internaţional.

"Problemele din Ucraina se răspîndesc în ţările vecine, în Republica Moldova şi în statele baltice", a atras atenţia McCain, descriind situaţia, după o vizită în regiune, ca fiind "incertă".

Sursa: gandul.info

Cuvinte cheie:

SUA , Moldova , Ucraina , criza

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1798
Populația:
1378 locuitori

Jora de Mijloc este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lopatna, Jora de Sus, Jora de Mijloc și Jora de Jos. Localitatea se află la distanța de 27 km de oraşul Orhei şi la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1378 de oameni. Satul Jora de Mijloc a fost întemeiat în anul 1798.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.