23 aprilie 2014, 16:34 Realitatea moldovenească views 8374
Mărcile şi obiectele de proprietate intelectuală din R.Moldova vor putea fi înregistrate on-line
Foto: epson.ro
23 aprilie 2014, 16:34 Realitatea moldovenească views 8374

Mărcile şi obiectele de proprietate intelectuală din R.Moldova vor putea fi înregistrate on-line

Mărcile şi obiectele de proprietate intelectuală din Republica Moldova vor putea fi înregistrate on-line. Agenţia de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) a lansat serviciul web "Depunerea on-line a cererilor de înregistrare a obiectelor de proprietate intelectuală".

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la AGEPI, instituţia s-a aliniat politicii Guvernului privind simplificarea accesului cetăţenilor la serviciile prestate de către autorităţile publice.

Scopul platformei este de a oferi servicii de calitate cetăţenilor şi mediului de afaceri din ţară şi din străinătate, în procesul de înregistrare a mărcilor, invenţiilor, desenelor industriale, operelor, fonogramelor şi altor obiecte de proprietate intelectuală.

Avantajele serviciului constau în depunerea cererilor de înregistrare la orice oră şi în orice zi a săptămînii. Sistemul permite comunicarea la distanţă, fără ca solicitantul să se deplaseze la sediul AGEPI. Utilizatorul dispune de acces securizat şi de garanţia confidenţialităţii datelor. În plus, serviciul de depunere on-line a cererilor permite administrarea eficientă a timpului şi reducerea cheltuielilor personale.

Solicitanţilor sistemului informaţional li se oferă posibilitatea alegerii modului de semnare a cererilor de înregistrare şi a documentelor aferente, şi anume prin semnătura e-AGEPI, semnătura digitală, semnătura mobilă sau prin utilizarea Serviciului Guvernamental MSign.

Utilizatorii serviciului beneficiază şi de un sistem modern de plată a serviciilor AGEPI, inclusiv prin card bancar, din avans, în numerar sau prin utilizarea Serviciului Guvernamental MPay. Important este faptul că solicitantului nu i se reţine nici un comision suplimentar, în legătură cu utilizarea sistemului de depunere on-line. Serviciul poate fi accesat prin următoarele modalităţi: www.e-agepi.md şi prin www.servicii.gov.md

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

servicii , internet , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.