22 iulie 2014, 15:16 Realitatea moldovenească views 8498
Tiraspolul îşi sporeşte prezenţa militară în Zona de securitate
Foto: ruvr.ru
22 iulie 2014, 15:16 Realitatea moldovenească views 8498

Tiraspolul îşi sporeşte prezenţa militară în Zona de securitate

Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control constată că structurile de forţă din regiunea transnistreană continuă în mod sistematic să-şi sporească prezenţa militară în Zona de securitate. Anunţul a fost făcut de Biroul pentru Reintegrare, transmite NOI.md, cu referire la o notă informativă a instituţiei.

Oficialii de la Chişinău au tras un semnal de alarmă în legătură cu intenţia Tiraspolului de a disloca o unitate militară suplimentară în Zona de securitate, în special în Bender. În acest sens, delegaţia Moldovei acuză Tiraspolului că încalcă în mod direct principiile operaţiunii de pacificare.

Biroul Pentru Reintegare aminteşte că în 2013, Tiraspolul a introdus samavolnic trupe în Bender, iar la insistenţele delegaţiei moldoveneşti, după jumătate de an, a fost luată decizia comună de a retrage formaţiunea militară, însă aceasta nu a fost aplicată pînă în prezent.

Reprezentanţii Chişinăului avertizează că în cazul în care această situaţie va fi în continuare ignorată, delegaţia Republicii Moldova în CUC va informa formatul „5+2" cu privire la realităţile create şi va solicita monitorizarea situaţiei în Zona de securitate.

Delegaţia Moldovei urmează să ceară adoptarea unor măsuri urgente pentru restabilirea transparenţei şi eliminarea încălcărilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

militari , securitate , Transnistria , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
144 locuitori

Roşiţa este un sat din cadrul comunei Albota de Sus, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Taraclia și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 144 de oameni. Satul Roșița a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.