23 iulie 2014, 14:37 Realitatea moldovenească views 7893
Comisarul european Borg a rămas plăcut surprins de producătorii moldoveni
Foto: noi.md
23 iulie 2014, 14:37 Realitatea moldovenească views 7893

Comisarul european Borg a rămas plăcut surprins de producătorii moldoveni

„Funcționarii europeni au rămas plăcut surprinși de nivelul înalt de producție, respectarea normelor sanitare și calitățile gustative ale producției întreprinderii «Rogob» din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău", a comunicat pentru NOI.md ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Potrivit lui Vasile Bumacov, comisarul european pentru sănătate și protecția consumatorilor, Tonio Borg, a sosit în vizită în Republica Moldova pentru a identifica perspectivele accesului cărnii, salamurilor și ouălor moldovenești pe piața europeană.

Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare a precizat că oaspeții europeni au rămas mulțumiți și de condițiile de la întreprinderea „Pasărea Argintie" din aceeași localitate.

„În curînd aceste întreprinderi vor fi vizitate de comisii speciale din UE, care vor decide dacă pot livra producție pe piața europeană. Am discutat și ultimele probleme cu care se confruntă Moldova din cauza stopării exportului de fructe și conserve din fructe și legume în Rusia. Comisarul european a promis să susțină Moldova prin majorarea cotelor la această producție pentru europeni", a precizat Vasile Bumacov.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

produse moldovenesti , producere , Moldova , UE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
2236 locuitori

Pelivan este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pelivan și Cişmea. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Orhei și la 52 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2236 de oameni. Satul Pelivan a fost întemeiat în anul 1932.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.