23 iulie 2014, 15:23 Realitatea moldovenească views 8251
Băsescu: România și Polonia ar trebui să găsească soluţii de depozitare a fructelor din Moldova
Foto: antena3.ro
23 iulie 2014, 15:23 Realitatea moldovenească views 8251

Băsescu: România și Polonia ar trebui să găsească soluţii de depozitare a fructelor din Moldova

România şi Polonia ar trebui să găsească soluţii de depozitare a fructelor din Republica Moldova, a declarat marţi preşedintele român Traian Băsescu, referindu-se la embargoul impus de Rusia asupra acestor produse perisabile.

Potrivit agenţiei "Infotag", care citează presa românească, Traian Băsescu a făcut această afirmaţie înainte să plece la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est, care se desfăşoară la Varşovia.

"Voi ridica şi problema Moldovei, care va trebui să înfrunte sancţiuni prin interdicţiile la importuri impuse de Federaţia Rusă pentru vinuri, fructe, ceea ce constituia principalul motor de comerţ exterior în perioada de toamnă pentru Republica Moldova. Din acest punct de vedere, vă pot spune că UE a dublat cotele în regim duty-free, pe care Moldova le poate exporta pe piaţa UE. Însă ele sînt insuficiente pentru a acoperi nevoile de export ale Republicii Moldova. De aceea, probabil că ţările din regiune, în principal România şi Polonia, ar trebui să găsească soluţii de depozitare a producţiei de fructe din această toamnă din Republica Moldova", a spus Băsescu.

În contextul în care pe agenda reuniunii din Polonia figurează situaţia regională şi pregătirea summitului NATO din septembrie, şeful statului român a lansat un nou atac la adresa Rusiei.

"Se dovedeşte că Federaţia Rusă are politici care periclitează securitatea statelor din regiune", a spus Băsescu.

Rusia a instituit, începînd de luni, 21 iulie, un embargo asupra importului de fructe din Republica Moldova, după o serie de alte restricţii care au vizat vinurile moldoveneşti, carnea procesată, conservele.

Sursa: infotag.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1607
Populația:
7138 locuitori

Criuleni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Criuleni. Amplasat într-o regiune de coline şi şes, pe malul drept al rîului Nistru, oraşul Criuleni este situat la o distanţă de 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 7138 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1607, cînd este cumpărată de Nicoară Donici cu 100 zloţi tătăreşti.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.