23 iulie 2014, 16:55 Realitatea moldovenească views 8276
Controlul vamal la granița cu România va fi consolidat
Foto: gov.md
23 iulie 2014, 16:55 Realitatea moldovenească views 8276

Controlul vamal la granița cu România va fi consolidat

Începînd cu ziua de astăzi, autoritățile vamale din România și Republica Moldova au introdus un control special la frontiera comună. Măsura este luată în scopul prevenirii traficul ilicit de țigări și produse din tutun.

Verificările se vor desfăşura cu utilizarea tehnicii moderne de management al riscurilor, incluzînd utilizarea intensivă a mijloacelor specifice de control nedistructiv, a echipelor canine specializate pentru detecția țigărilor și a echipelor mobile pentru controlul în trafic, care vor lucra pe principalele rute de transport internațional.

"Prin punerea în aplicare a planului de acțiune se urmărește atingerea obiectivelor principale asumate de cele două autorități vamale: protejarea intereselor financiare ale celor două state, dar și a sănătății cetățenilor, precum și facilitarea traficului ilicit de mărfuri între Republica Moldova și România", se precizează în comunicatul Direcţiei Generale a Vămilor.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , Moldova , vama , frontiera

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
596 locuitori

Alexandru cel Bun este un sat din cadrul comunei Voloviţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Soroca și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 596 de oameni. Satul Alexandru cel Bun a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.