24 iulie 2014, 15:24 Realitatea moldovenească views 8846
Belaruşii ar vrea să deschidă în Moldova întreprinderi constructoare de maşini
Foto: noi.md
24 iulie 2014, 15:24 Realitatea moldovenească views 8846

Belaruşii ar vrea să deschidă în Moldova întreprinderi constructoare de maşini

Pe 22 iulie, ministrul Economiei al Republicii Moldova, Andrian Candu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii delegaţiei Republicii Belarus. În cadrul întrevederii au fost discutate noi oportunităţi şi eventuale riscuri în cooperarea comercial-economică dintre cele două ţări, relatează NOI.md.

Principalele subiecte abordate la reuniune au vizat accesul mărfurilor pe piaţa moldovenească, barierele tehnice în calea comerţului, recunoaşterea certificatelor de conformitate, aplicarea măsurilor sanitare şi fitosanitare, precum şi respectarea regulilor de origine a mărfurilor.

În cadrul întrevederii Andrian Candu a susţinut necesitatea menţinerii şi dezvoltării relaţiilor economice cu partenerii tradiţionali, dînd asigurări că Guvernul acordă o atenţie deosebită respectării regulilor de origine a mărfurilor pentru a preveni riscul reexporturilor ilegale de mărfuri.

Delegaţia belarusă a vizitat întreprinderile moldo-belaruse de asamblare a tractoarelor şi troleibuzelor, exprimîndu-şi interesul în deschiderea în Republica Moldova a industriei constructoare de maşini.

Părţile au convenit să continue practica organizării consultărilor bilaterale şi de monitorizare comună a comerțului reciproc, iar în cazul apariţiei unor probleme, să ia imediat măsuri pentru soluţionarea acestora.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

producere , Moldova , Belarus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910-1918
Populația:
422 locuitori

Balanul Nou este un sat din cadrul oraşului Rîşcani, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Rîșcani și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 422 de locuitori. Satul Balanul Nou a fost întemeiat în anii 1910 - 1918.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.