26 iulie 2014, 10:15 Realitatea moldovenească views 9361
În Moldova s-a redus numărul persoanelor care trăiesc sub limita sărăciei
Foto: noi.md
26 iulie 2014, 10:15 Realitatea moldovenească views 9361

În Moldova s-a redus numărul persoanelor care trăiesc sub limita sărăciei

Potrivit datelor raportului Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Republica Moldova se află pe locul 114 dintr-un număr de 187 de țări după Indicele Dezvoltării Umane (IDU), relatează NOI.md.

Conform raportului, în ultimii ani, Republica Moldova a înregistrat progrese în reducerea vulnerabilității și îmbunătățirea vieții oamenilor. Astfel, numărul de oameni care trăiește sub pragul sărăciei s-a redus în ultimii 7 ani de la 30,2% (în 2006) pînă la 12,7% (în 2013). Totodată, indicele mortalității infantile s-a redus, iar rata de acces la educație a crescut.

Cele mai vulnerabile grupuri din Moldova rămîn femeile, persoanele de etnie romă, cele cu dizabilități, familiile cu mulți copii, persoanele în etate și copiii rămași fără părinți din cauza migrației.

Potrivit raportului, între anii 1980 și 2013, speranța de viață la naștere a crescut cu 3,9 ani, media anilor de școlarizare a crescut cu 3,4 ani, iar durata preconizată a școlarizării a scăzut cu 0,2 ani.

ONU menționează că peste 2,2 miliarde de oameni de pe glob sînt săraci sau trăiesc sub pragul sărăciei. Pe ultimele locuri în rating se află Sierra Leone, Ciad, Republica Centrală Africană, Republica Democratică Congo și Niger. În topul indicelui dezvoltării umane se află Norvegia, Australia, Elveția și SUA.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

economie , Moldova , populatia , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.