29 iulie 2014, 12:13 Realitatea moldovenească views 6473
Republica Moldova ar putea încheia un Acord de liber schimb cu China
Foto: frontpress.ro
29 iulie 2014, 12:13 Realitatea moldovenească views 6473

Republica Moldova ar putea încheia un Acord de liber schimb cu China

Necesitatea lansării discuţiilor privind semnarea unui Acord de liber schimb, dar şi alte subiecte ce vizează perspectivele de cooperare economică moldo-chineză, au fost abordate la întrevederea de luni dintre ministrul Economiei, Andrian Candu, şi ambasadorul Republicii Populare Chineze la Chişinău, Tong Mingtao.

Referindu-se la perspectivele dialogului în domeniul economic cu partea chineză, Andrian Candu a confirmat disponibilitatea Chișinăului de a intensifica dialogul cu China: „Avem un potenţial de cooperare semnificativ, iar obiectivul nostru este acela de a găsi modalităţi avantajoase de a-l exploata pe deplin și de a atrage investițiile chineze în țara noastră".

La rîndul său, Tong Mingtao, a subliniat importanță majoră pe care o acordă China cooperării între cele două state, urmărind să devină un partener cheie pentru Republica Moldova.

Oficialii au mai convenit să continue dialogul politic inter-guvernamental pe toate filierele, mai ales în perspectiva lansării unor discuții privind eventualitatea încheierii unui Acord de liber schimb între cele două state, se spune într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Moldova , China , comert

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1867
Populația:
2781 locuitori

Corneşti este un oraş în raionul Ungheni, Republica Moldova.  Amplasat în partea centrală a republicii, în zona Codrilor, oraşul Corneşti este situat la o distanţă de 80 km de Chișinău. Conform datelor anului 2003, populaţia oraşului constituia 2781 locuitori. Localitatea a fost înfiinţată în anul 1867, odată cu construcţia căii ferate Chișinău-Ungheni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.