30 iulie 2014, 11:00 Realitatea moldovenească views 12512
Expert rus: Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria
Foto: unimedia.info
30 iulie 2014, 11:00 Realitatea moldovenească views 12512

Expert rus: Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria

Federația Rusă nu are intenția de a recunoaște Transnistria, însă, în cazul schimbării radicale a status quo-ului este posibil orice. De această părere este politologul rus, Serghei Markedonov, exprimată într-un interviu pentru newsarmenia.ru.

„Rusia nu are astfel de intenții, o astfel de dorință, pentru că asta ar complica situația. Cu toate acestea, în cazul în care va fi o schimbare radicală a status quo-ului contrară intereselor Rusiei, este posibil orice", a declarat Markedonov.

Potrivit acestuia, la etapa actuală există un format stabilit care de bine de rău funcționează, iar Moscova nu este interesată să-l schimbe.

Totodată, expertul a subliniat că Moscova așteaptă rezultatele alegerilor din Republica Moldova, în special cine va veni la putere: adepții unor presiuni mai dure asupra Transnistriei, sau adepții unor acțiuni mai pragmatice. „Și, desigur, va avea influență situația generală în jurul Ucrainei. În concluzie, aș spune: dacă nu va exista o schimbare bruscă a status quo-ul, puțin probabil ca Moscova să întreprindă ceva pe vectorul transnistrean", a mai spus Markedonov.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Transnistria , Moldova , Rusia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1461 locuitori

Baroncea este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baroncea Nouă și Baroncea. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Drochia și la 177 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1461 de oameni. Satul Baroncea a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.