01 august 2014, 14:57 Realitatea moldovenească views 9237
Sondaj de opinie: moldovenii sunt tot mai optimiști în legătură cu viitorul țării lor
Foto: generationnext.com.au
01 august 2014, 14:57 Realitatea moldovenească views 9237

Sondaj de opinie: moldovenii sunt tot mai optimiști în legătură cu viitorul țării lor

Un recent sondaj de opinie sugerează că cetățenii moldoveni sunt tot mai optimiști în legătură cu starea democrației și viitorul țării lor, dar rămîn îngrijorați în legătură cu starea economiei și situația din Ucraina. Sondajul a fost realizat de organizațiile Baltic Survey și Gallup la comanda Institutului Republica Internațional în luna iunie.

Rezultatele publicate săptămîna trecută arată că 45 la sută dintre cei intervievați au spus că sunt mulțumiți de dezvoltarea democrației. Este cel mai înalt procentaj din ultimii 10 ani. În același timp, procentul celor care au spus că țara se îndreaptă într-o direcție greșită a scăzut la 23 la sută. Rezultatele mai sugerează că cei mai mulți cetățeni moldoveni au o poziție negativă față de anexarea Crimeii de către Rusia și consideră că Rusia și fostul președinte ucrainean, Victor Ianukovici sunt responsabili de actuala criză din Ucraina.

Sursa: www.europalibera.org

Cuvinte cheie:

sondaj , moldovenii , viitor

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.