20 august 2014, 11:52 Realitatea moldovenească views 9749
Şapte moldoveni au devenit bursieri la universitatea din Bratislava
Foto: umsl.edu
20 august 2014, 11:52 Realitatea moldovenească views 9749

Şapte moldoveni au devenit bursieri la universitatea din Bratislava

Tineri moldoveni au obţinut şapte burse oferite de statul slovac. Aceasta este o practică a programul academic de interschimb.

Studiile se vor face la universitatea din Bratislava. Bursierii vor studia obligatoriu în primul an limba slovacă, după care vor continua studiile de specialitate.

În cadrul programului, studenţii din Moldova vor avea o bursă de pînă la 300 de euro, iar toate cheltuielile de studii inclusiv cazarea, este acoperită de statul slovac.

Acordarea de burse a Guvernului Slovaciei este o componentă a programului de asistență pentru dezvoltare, inițiat pe termen lung de această țară.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

Slovacia , moldovenii , bursa , universitatea

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1657
Populația:
50100 locuitori
Logo

Rîbnița este un oraș din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Orașul este situat la o distanță de 130 km de Chișinău. Populaţia orașului Rîbnița constituia 50 100 oameni în anul 2010. Localitatea Rîbnița a fost menționată documentar în anul 1657.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.