22 august 2014, 12:15 Realitatea moldovenească views 14485
Parlicov: se va scumpi gazul
Foto: zdg.md
22 august 2014, 12:15 Realitatea moldovenească views 14485

Parlicov: se va scumpi gazul

Parlamentul este acuzat de trădare naţională. Fostul director general al ANRE Victor Parlicov afirmă că o modificare din legea cu privire la gazele naturale, votată la finele sesiunii primăvară-vară a Legislativului, va genera prejudicii de milioane bugetului statului şi va avea drept efect creşterea tarifelor la gaz. Potrivit lui Parlicov, amendamentul a fost propus de liberal-democratul Simion Furdui, iar proiectul a fost votat de deputaţi, chiar dacă a avut un aviz negativ din partea Guvernului.

Victor Parlicov spune că deputatul Simion Furdui, membru al Comisiei Economie, a introdus un amendament în legea cu privire la gazele naturale prin care din document a fost exclusă reglementarea tranzitului de gaze. În consecinţă, spune fostul şef al ANRE, tariful pentru transportul gazelor naturale ar putea creşte de zece ori, fapt care se va reflecta şi în facturile achitate de către consumatori.

Nici Simion Furdui, nici preşedintele Comisiei parlamentare economie, Veaceslav Ioniţă, nu au răspuns la telefon pentru a comenta acuzaţiile. La rîndul său, Victor Parlicov susţine că va depune o sesizare la Secretariatul Comunităţii Energetice pentru a se expune pe marginea legalităţii acestui amendament. Precizăm că, acum o lună, fostul şef al Agenţiei Naționale de Reglementare în Energetică a fost demis pentru a doua oară din funcţie de către coaliţia de guvernare. Asta deşi a existat o decizie a Curţii Constituţionale, care l-a restabilit în funcţie, după ce în iulie 2013 Parlamentul l-a demis pentru prima dată.

Sursa: www.jurnaltv.md

Cuvinte cheie:

gaz , preţ , economie , Moldova

Comentarii

 (2)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.