26 august 2014, 16:51 Realitatea moldovenească views 9537
Tinerii moldoveni înscrişi la Academia Militară au depus jurămîntul militar
Foto: gov.md
26 august 2014, 16:51 Realitatea moldovenească views 9537

Tinerii moldoveni înscrişi la Academia Militară au depus jurămîntul militar

Șaptezeci de tineri înscriși la Academia Militară „Alexandru cel Bun" în anul I au depus jurămîntul militar în prezența prim-ministrului Iurie Leancă. Evenimentul a avut loc în Scuarul Arcului de Triumf și a adunat zeci de părinți și prieteni, care au venit să-și susțină copiii.

Iurie Leancă a adresat un mesaj de felicitare proaspeţilor studenți ai Academiei Militare. „Dragostea de țară, sacrificiul, onoarea, demnitatea, devotament jurământului faţă de Patrie – sînt valori și tradiții care au caracterizat dintotdeauna profesia de militar. Şi sarcina Academiei Militare, dar şi a Armatei Naţionale este să perpetueze printre discipolii lor aceste principii", a spus premierul.

Șeful executivului a vorbit și despre continuarea reformelor în Armata Națională: majorarea capacităților de participare la eforturile internaţionale de menţinere a păcii și stabilității, punerea pe larg în aplicare a instrumentelor de control civil şi democratic asupra sectorului de securitate naţională, consolidarea colectivelor militare, asigurarea unui nivel înalt de disciplină a militarilor şi protecția lor socială.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , militari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
349 locuitori

Costeşti este un sat din cadrul comunei Ivanovca, raionul. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Hîncești și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Costești a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.