01 septembrie 2014, 14:36 Realitatea moldovenească views 8598
În Moldova s-a redus numărul utilizatorilor de telefonie mobilă
Foto: connect.ro
01 septembrie 2014, 14:36 Realitatea moldovenească views 8598

În Moldova s-a redus numărul utilizatorilor de telefonie mobilă

Numărul de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă, în prima jumătate a anului 2014, a scăzut în raport cu sfîrșitul anului 2013 cu 0,6% (28,2 mii) și a alcătuit peste 4,4 milioane de persoane, relatează NOI.md.

Potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), rata de penetrare a serviciilor de telefonie mobilă s-a micșorat cu 0,7 puncte procentuale și a constituit 123,7%. Acest indicator arată că la o sută de locuitori ai Republicii Moldova revin, în medie, peste 123 de cartele SIM procurate de la furnizorii de telefonie mobilă, ceea ce înseamnă că o parte dintre utilizatori deţin cîte două sau mai multe cartele SIM.

În opinia specialiștilor ANRCETI, diminuarea ușoară a numărului de utilizatori ai serviciilor de telefonie mobilă a fost cauzată de doi factori principali: migrarea utilizatorilor la tehnologiile care oferă servicii voce prin rețeaua internet şi renunţarea unor consumatori la utilizarea cartelelor SIM ale unui sau altui furnizor în legătură cu încheierea perioadei promoţionale a vreunui serviciu oferit de acesta.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

telefon , servicii , Moldova , statistica

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1489
Populația:
783 locuitori

Pervomaiscoe este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Pervomaiscoe este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 783 de oameni. Satul Pervomaiscoe a fost menționat documentar în anul 1489 cu denumirea Troienești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.