16 septembrie 2014, 15:28 Realitatea moldovenească views 7416
Absolvenţii de liceu din R. Moldova pot aplica pentru burse de studii în Japonia
Foto: moldpres.md
16 septembrie 2014, 15:28 Realitatea moldovenească views 7416

Absolvenţii de liceu din R. Moldova pot aplica pentru burse de studii în Japonia

Guvernul Japoniei oferă burse de studii absolvenţilor de liceu din ţările cu care are încheiate relaţii diplomatice, printre care Republica Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Educaţiei din Japonia, candidaţii eligibili pentru a obţine bursa trebuie să fie născuţi între 2 aprilie 1993 şi 1 aprilie 1998 şi să deţină atestatul de absolvire a 12 clase.

Doritorii pot aplica pentru studii în domenii socio-umane cum ar fi: politică, pedagogie, sociologie, literatură, istorie, limbă japoneză şi altele, pentru ştiinţele exacte: matematică, chimie, fizică, electronică etc, dar şi pentru medicină sau stomatologie. Studiile vor fi efectuate în limba japoneză.

Bursele vor fi acordate celor selectaţi pentru o perioadă de cinci ani, din aprilie 2015 pîna în martie 2020, dintre care un an va fi dedicat studierii limbii japoneze.

Solicitanţii trebuie să prezinte la misiunea diplomatică japoneză formularul de aplicare, formularul de alegere a destinaţiei, fotografii 4,5*3,5, atestatul de absolvire a liceului, scrisoare de recomandare de la unul dintre profesori, certificatul medical pînă la data de 30 septembrie curent. Ambasada Japoniei în Republica Moldova are sediul la Kiev, pe strada Muzeiny Lane, nr. 4.

Cei selectaţi vor trebui să obţină o viză pentru Japonia. Aceştia vor primi lunar o bursă în sumă de 842 de euro şi vor fi asiguraţi cu cazare, dar şi transport tur-retur Moldova-Japonia.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Japonia , moldovenii , bursa , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1832
Populația:
3903 locuitori

Başcalia este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Başcalia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 23 km de orașul Basarabeasca și la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3903 oameni. Satul Bașcalia a fost întemeiat în anul 1832.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.