17 octombrie 2014, 16:15 Realitatea moldovenească views 11703
Militarii moldoveni vor participa la un exerciţiu militar în Germania
Foto: realitatea.md
17 octombrie 2014, 16:15 Realitatea moldovenească views 11703

Militarii moldoveni vor participa la un exerciţiu militar în Germania

Un contingent format din 105 de militari ai Armatei Naţionale va participa, între 17 octombrie — 12 noiembrie curent, la exerciţiul „Combined Resolve III", desfăşurat la Centrul multinaţional întrunit de instruire Hohenfels, Germania, informează MOLDPRES.

Potrivit şefului contingentului moldovenesc, colonelul Ghenadie Safonov, scopul exerciţiului este pregătirea militarilor pentru acţiuni întrunite şi interoperabilitate dintre contingentele armate.

Sursa citată a specificat că militarii moldoveni vor executa, în comun cu subunităţile naţiunilor partenere, misiuni de patrulare, escortare, pază, sprijin, planificare şi evacuare medicală.

Armata Naţională a detaşat în Germania la „Combined Resolve III" 60 de militari de la Academia Militară „Alexandru cel Bun", 30 de militari din Batalionul cu destinaţie specială „Fulger" şi 15 militari din Batalionul de Gardă.

La exerciţiul „Combined Resolve III", vor participa peste patru mii de militari din Albania, Armenia, Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Danemarca, Germania, Republica Moldova, Muntenegru, Ţările de Jos, Norvegia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, SUA şi Ungaria.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

armata , militari , Moldova , Germania

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.