18 octombrie 2014, 09:45 Realitatea moldovenească views 31916
Maniacul de la Durlești a fost arestat (VIDEO)
Foto: tribuna.md
18 octombrie 2014, 09:45 Realitatea moldovenească views 31916

Maniacul de la Durlești a fost arestat (VIDEO)

Criminalul în serie de la Durlești s-ar afla în detenţie deja de trei ani. El nu a fost însă condamnat pentru dublele asasinate, săvârşite în serie la Durleşti, ci pentru o altă crimă. Cel puţin asta crede procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov.

În vara anului 2011, în scara unui bloc din Capitală, în plină zi, a fost împușcată o femeie. Criminalul era îmbrăcat în haine de camuflaj, avea cagulă pe față și a tras dintr-o armă de vânătoare. La scurt timp, de uciderea femeii a fost acuzat soțul victimei - Alexandru Miron. Potrivit procurorului Ion Diacov, anume el este criminalul în serie de la Durlești.

"Nu este exclus, că soția acestuia a început să-l suspecte. El îi spunea că este noaptea în tură și deaceea nu doarme acasă. Soția îl credea, deoarece el era militar. El putea veni și pleca oricând dorea", a spus Ion Diacov.

Alexandru Miron a fost decan la Academia Militară din Durlești. În Durleşti ar fi locuit și amanta lui, iar relaţiile dintre cei doi erau tensionate, susţine Ion Diacov. Potrivit procurorului, încă din tinereţe, militarul avea probleme psihice.  În copilărie acesta ar fi fost dominat de mama lui, după care - de soție. Omorând, criminalul își revărsa agresiunea.

Versiunea procurorului coincide parţial cu prezicerile făcute nişte clarvăzători din Rusia. În 2011, aceștia au venit la Chișinău la invitația anchetatorilor moldoveni şi au participat la filmările emisiunii "Lupta clarvăzătorilor".  

"Are două cicatrici pe față. A lucrat în serviciile de pază. Sau a fost militar. Robust. Înălțimea - peste medie. Circa 178-180 de cm", a zis clarvăzătorul Ziradin Rzaev.

"Va fi reținut, va fi prins cu ceva neînsemnat. În august sau septembrie, este o mare probabilitate să mai existe o crimă. După care va fi reținut.", a spus clarvăzătorul Alexandr Litvin.

Omorul de la Botanica a fost săvârșit într-adevăr la mijlocul lunii august. Iar la sfârşitul lunii criminalul a fost reținut.

"Nu sunt vinovat pentru lucrurile de care sunt învinuit. Îmi voi demonstra nevinovăţia. Nu mi-am omorât soţia şi nici nu ştiu cine a făcut ", a explicat condamnatul Alexandru Miron.

Poate fi observată și asemănarea lui Alexandru Miron cu imaginile robot ale suspectului, pe care poliția le-a făcut  în 2012.

"Anchetatorii ce au lucrat asupra acestui caz aveau alte versiuni. Trebuie să recunoaştem că ei au obosit din punct de vedere moral şi psihologic. De accea ar trebui să se deschidă o nouă achetă sau să fie creat un grup", a adăugat procurorul.

Dar responsabilii de la Procuratura Generală susțin că Alexandru Miron nu figurează în dosarul criminalului în serie. 

"Noi împreună cu poliţia l-am verificat. I-am luat probe de ADN. Expertiza a avut un rezultat negativ. L-am mai verificat şi la poligraf. Chiar dacă ar fi să îl testăm din nou, un oarecare rezultat nu va fi făcut public, a zis şeful Secţiei Cauze Excepţionale a Procuraturii Generale, Corneliu Bratunov.

Săptămâna trecută, Alexandru Miron a fost condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare pentru că şi-a omorât propria soție. Până în acest moment, anchetatorii nu au reușit să găsească arma de vânătoare din care a fost omorâtă femeia.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1475
Populația:
6174 locuitori

Mereni este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petrovca și Mereni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Anenii Noi și la 20 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6174 de oameni. Satul Mereni a fost menționat documentar în anul 1475.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.